Espais de competició


La localització dels indrets que acolliran els actes esportius han estat escrupolosament seleccionats. S’han analitzat i estudiat a fons totes les possibilitats, considerant en cada moment els suggeriments de la Federació Internacional de Piragüisme (FIP), dels caps d’equip i atletes dels diferents clubs nacionals i internacionals que han participat en anteriors esdeveniments.

Moleta-Rialp: Prova de descens clàssic

La prova es durà a terme en diversos trams del riu Noguera Pallaresa a la comarca del Pallars Sobirà, tots ells compleixen els requisits establerts en la Norma 19 d’Aigües Braves de la FIP i és apropiat per a les curses clàssiques, equips i esprint.

Tot el recorregut clàssic està connectat per la carretera C-13. El riu és visible des d’aquesta carretera i existeixen diversos punts de control al llarg del recorregut tant per als palistes, com per als mitjans de comunicació, els caps d’equip, els espectadors, els col·laboradors, l’organització i la seguretat.

És un recorregut de 6.800 m de longitud, de dificultat III que combina zones de ràpids amb zones en què els palistes poden tornar a accelerar el caiac/la canoa per encarar un altre ràpid.

Els ràpids són els següents: el recorregut s’inicia al Pla de la Moleta, per entrar, després de girar a la dreta, a una zona de ràpids continuats que s’allarga durant uns 2 km (dificultat III-IV), fins al Pont de Gulleri. Després del Pont, el següent pas és el Salt de l’Àngel, un rul·lo de dificultat IV, que es passa per la dreta. El següent ràpid és La Sirga, de dificultat III, en el qual hi ha un altre rul·lo que es passa pel centre-esquerra. A L’Illa, de dificultat III, el riu es divideix en dos braços, tot i que el de l’esquerra és el més ràpid. L’últim ràpid, El Quatre Espanyol és de dificultat IV, al que el segueix un tram d’uns 2 km fins a l’arribada a Rialp.

Camp de regates: Prova d’esprint

El camp de regates l’Aigüerola de Sort acollirà la prova d’esprint. Aquest camp de regates, construït el 1993 al tram del riu que passa pel centre del poble de Sort, té un grau de dificulat III. Està equipat amb instal·lació elèctrica, telefonia, grades, megafonia i il·luminació artificial i pre-instal·lació de cronometratge electrònic.

Les principals característiques d’aquest camp de regates és la navegabilitat esportiva en qualsevol època de l’any i un equipament estable d’entrenament i competició.

Instal·lacions esportives i espais mundial